Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου

megalo meteor

Γράφει ο Θανάσης Βλάχος

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου.

Το απόγευμα της Κυριακής πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Μεγάλου Μετεώρου αλλά και σε εκείνη του Ρουσάνου, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση επίσης του Σωτήρος για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό εσπερινό.

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην πανηγυρίζουσα μονή του Μεγάλου Μετεώρου συμπαραστατούμενου από τον καθηγούμενο της μονής, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα, τους καθηγουμένους των Ι.Μ Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Αρχιμανδρίτες Δομέτιο και Πολύκαρπο, τους Προηγουμένους Χρυσόστομο και Αθανάσιο, μοναχούς και κληρικούς.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ιδιαίτερα για τον σύγχρονο άνθρωπο ο οποίος όπως είπε θα πρέπει να μεταμορφωθεί πνευματικά προκειμένου να φθάσει στην σωτηρία του.

Παράλληλα ο σεβάσμιος ποιμενάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη και σημαντική προσφορά της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου, καθώς και της μοναστικής πολιτείας στην συμβολή της πνευματικής αναγέννησης και την ουσιαστική συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση του καθηγουμένου της, Αρχιμανδρίτη Νήφωνος και της συνοδείας του.

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αποτελεί μέγα γεγονός το οποίο χωρίς να αλλοιώνει την ανθρώπινη φύση του αποδεικνύει την Θεϊκή του υπόσταση τόνισε μεταξύ άλλων ο γνωστός Πανεπιστημιακός-Καθηγητής της Θεολογίας κ. Τρίτος, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ιδικής τους πνευματικής μεταμόρφωσης για να κερδίσουν την Βασιλεία των ουρανών.

meg.meteoro1

Εμφανίσεις: 80612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!