Μεσογαίας Νικόλαος: «Η επούλωση του σχίσματος είναι εσωτερική υπόθεση»

nikolaos

Γράφει η Romfea.gr

Στο Κίεβο βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα είκοσι χρόνια διακονίας του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, τοποθετήθηκε μετά από σχετική ερώτηση σχετικά με το εκκλησιαστικό σχίσμα που υπάρχει στην Ουκρανία.

«Ούτε καν τίθεται θέμα αναγνωρίσεως του «Πατριαρχείου Κιέβου», διότι οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες αναγνωρίζουν μόνο την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάρχει ήδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Η επούλωση του σχίσματος είναι εσωτερική υπόθεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει με τον τρόπο όπως κρίνει σωστή αυτή η ίδια, ώστε να μην πιέζεται από τις άλλες κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.»

Τέλος ο Μητροπολίτης Νικόλαος τάχθηκε κατά της αναγνωρίσεως των «μυστηρίων» των σχισματικών αναφερόμενος στην παρόμοια περίπτωση των Ελλήνων σχισματικών και τον τρόπο επιλύσεως αυτού του προβλήματος από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αποφάσισε να μη αναγνωρίσει τις βαπτίσεις των αποσχισθέντων από την κανονική Εκκλησία Ελλήνων σχισματικών, οι οποίοι να δέχονται μόνο διά της αναβαπτίσεως.

Διαβάστε επίσης: Γαλλίας: «Το Οικ. Πατριαρχείο δεν έχει σχέση με σχισματικούς»

Εμφανίσεις: 70815
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!