Σύρου: "Εύχομαι να αντιπαρέλθει η καταιγίδα των δυσκολιών της Ελλάδος"

0-dorotheos

Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας , αλλά με «καταιγίδα πίστεως» στην καρδιά τους, οι κάτοικοι της Σύρου παρακολούθησαν σήμερα το πρωΐ τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και στη συνέχεια συνόδευσαν τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό λιμάνι της Ερμουπόλεως όπου και ετελέσθη η Ακολουθία της καταδύσεώς του στη θάλασσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναο της Μεταμορφώσεως και μετά προέστη της λαμπρής λιτανευτικής πομπής με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στο λιμάνι τέλεσε την καθιερωμένη Ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Στην ομιλία του είπε:

«... η καταιγίδα παρέδραμε, κι εμείς με καταιγίδα πίστεως στην καρδιά μας, είμαστε εδώ, προκειμένου να τελέσουμε και παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Όπως αντιπαρήλθε η καταιγίδα αυτήν την ώρα το νησί μας εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μας συνέργεια να αντιπαρέλθη η καταιγίδα των δυσκολιών την πατρίδα μας, να ξαναέλθει η ευημερία και η ανάπτυξη και ανακουφισθεί ο λαός μας, που ξέρει να αγαπά και να αγωνίζεται για την πατρίδα του, την Ελλάδα μας, για την οικογένεια και την Εκκλησία μας !»

Πλήθος κολυμβητών έπεσε στη θάλασσα ενώ εκείνος που ανέσυρε το Σταυρό έλαβε ως ευλογία από τον Μητροπολίτη, χρυσό επιστήθιο Σταυρό.

Μετά την επάνοδο της λιτανείας στο Μητροπολιτικό Ναό και την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την παραλιακή περιοχή της Αζολίμνου, όπου και ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο την πίτα των χειμερινών κολυμβητών της Σύρου. Στη συνέχεια έκανε επίσκεψη στο πολεμικο «Πλωτάρχης Μπλέσσας», όπου αφού ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα για την παρουσία τους, ευχήθηκε ειρηνικούς και γαλήνιους πλόες.

0-dorotheos1

0-dorotheos2

0-dorotheos4

0-dorotheos3

0-dorotheos5

0-dorotheos6

Εμφανίσεις: 32276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!