Διαμαρτύρεται ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Δαμασκηνός

maroneia damaskinosΣτον «χορό» των αντιδρώντων στην κατάληψη της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής από λαθραία εισερχομένους μετανάστες υπό τις ευλογίες του κ.Δένδια, και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός, ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη λύπη της «ιεράς κοινότητας» για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, απηύθυνε ερώτηση τόσο προς τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά, όσο και προς τους τοπικούς «άρχοντες» εάν και κατά πόσο είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και κατήγγειλε την παράληψη του ιδίου από το κάλεσμα που απέστειλε ο περιφερειάρχης κ.Γιαννακίδης προς τους όμορους Μητροπολίτες Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής έχει ως εξής:

«Προ ετών επί γεγονότων Σαδίκ ο τότε Υπουργός Εξωτερικών κ.Αντώνης Σαμαράς σε επίσκεψή του στην Κομοτηνής με κάλεσε σε προσωπική συνάντηση στο Ξενοδοχείο που διέμενε για το θέμα του Τούρκου Προξένου που ακολούθησε τις προεκλογικές κινήσεις του Σαδίκ. Επέμενα να στείλουμε επείγον τηλεγράφημα στον Πρωθυπουργό και να λέει το τηλεγράφημα «Εάν το κλεινόν Άστυ αποφάσισε να πουλήσει και να παραδώσει την Θράκη εμείς θα αγωνιστούμε να κρατηθεί η Θράκη ελεύθερη και Ελληνική».

Λυπούμεθα πολύ διότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα μάθαμε ότι έγινε Γενική Συνέλευση όλων των τοπικών αρχών της Θράκης διότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει από την Αθήνα μετανάστες.

Διαμαρτυρόμεθα εντόνως διότι δυστυχώς ο κ.Περιφερειάρχης κάλεσε και τους όμορους Μητροπολίτες Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως οι οποίοι ήλθαν στην Κομοτηνή χωρίς να λάβουν την κανονική άδεια από τον οικείο Επίσκοπο κατά παράβασιν των ιερών Κανόνων.

Από τις 2 το μεσημέρι το τοπικό κανάλι μετέδιδε την συνέντευξη χωρίς την παρουσία του οικείου Επισκόπου.

Εν τω μεταξύ μάθαμε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να μεταφέρουν τους πρώτους 500 λαθρομετανάστες στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Ξάνθης και να τους εγκαταστήσουν σ’ αυτές.

Διερωτώμεθα πως πριν τελειώσει η συνεδρίαση των φορέων δόθηκε τέτοια εντολή και πως ακόμη πολλοί περισσότεροι θα μεταφερθούν στην Θράκη με αποτέλεσμα ο λαός να βγει στον δρόμο για να εμποδίσει την είσοδό τους.

Ως ποιμενάρχης που επί 54 έτη αγωνίστηκε με όλους τους τρόπους για την Θράκη με την ίδια δύναμη θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

Απευθύνομεν ερώτησιν στον τότε Υπουργό Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργό κ.Αντώνιο Σαμαρά αν τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά ακόμη και στους τοπικούς παράγοντες εάν τα γνώριζαν εκ των προτέρων και σε τι ενέργειες προέβησαν.

Ως πρώτη ενέργεια έντονης διαμαρτυρίας θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της πόλεως σήμερα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεός και η Παναγία που σε λίγο θα εορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο το Πάσχα του Καλοκαιριού να είναι μαζί μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Μαρωνείας & Κομοτηνής Δαμασκηνός»

Εμφανίσεις: 85737
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!