Δάνειο από την Εκκλησία της Ελλάδος για τα γηροκομεία ζητά ο Καλαβρύτων

amvrosiosΆτοκο δάνειο ύψους 400.000 ή έστω 300.000 ευρώ, για να μην κλείσουν τα Γηροκομεία Αιγίου («Ο Άγιος Χαράλαμπος») και Καλαβρύτων («Καλλιμανοπούλειο») από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να μπορέσει να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις τους, ζητάει από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Αμβρόσιος.

Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, ο Σεβασμιότατος, απευθύνει δραματική έκκληση για οικονομική βοήθεια προς την Ιερά Σύνοδο, «είστε η τελευταία μας ελπίδα» τονίζει χαρακτηριστικά, ώστε να «κερδίσει» χρόνο και να σωθούν τα Ιδρύματα, μέχρι να δοθούν στην Ιερά Μητρόπολη από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές προς τα Γηροκομεία που φτάνουν το ποσό των 1.460.507 ευρώ!

Συγκεκριμένα στην αίτηση δανείου προς την Ιερά Σύνοδο (που έχει την ένδειξη «Εξαιρετικώς Επείγον»), η οποία κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, το Γραφείο του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων της Μητρόπολης, και τις Ιερές Μονές της Επαρχίας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Εις την Επαρχία μας λειτουργούν αποδοτικώς από είκοσι και πέντε ετών περίπου, δύο Γηροκομεία και μία αυτοτελής Μονάς περιθάλψεως χρονίως πασχόντων αδελφών μας. Προστατεύονται και περιθάλπονται εκατόν είκοσι (120) πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες, εργάζονται δε ως διοικητικό, νοσηλευτικό κλπ. προσωπικό περί τους εξήκοντα (60) εργαζομένους, επί πλέον δε αριθμούνται οι εθελοντικώς παρέχοντες τας υπηρεσίας των.

Με την βοήθεια του Κυρίου μας όλα έβαιναν καλώς μέχρι πρότινος, ότε -φευ- εξαντλήθηκαν όλα τα χρηματικά διαθέσιμα του Ταμείου μας.

.Οι Οργανισμοί Ο.Γ.Α., Ι.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι της 31.07.2012 μας οφείλουν το υπέρογκο ποσότων1.460.507 ευρώ!

Ημείς εν τω μεταξύ, αναζητήσαντες άτοκα δάνεια είτε από τους πιστούς μας (μικροποσά), είτε από φορείς, εξαντλήσαμε πλέον και την δυνατότητα αυτήν! Συνάψαντες άτοκα δάνεια 350.000 ευρώ περίπου, κατορθώσαμε να εξοφλήσομε τας υποχρεώσεις μας μέχρις τέλους του μηνός Ιουλίου.

Τώρα πλέον αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο από 1ης Σεπτεμβρίου ε.ε. να θέσουμε εκτός λειτουργίας τα Γηροκομεία μας ελλείψει πόρων. Η χθεσινή ειδησεογραφία, καθ' ην ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, συναντηθείς μεθ' Υμών, Μακαριώτατε, διαβεβαίωσε, ότι «οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδρύματα αυτά (ενν. τα προνοιακά) θα εκπληρωθούν, βέβαια με πίστωση χρόνου», τον οποίον όμως χρόνο δεν προσδιόρισε, μας προκάλεσε μέγιστη ανησυχία!

Ημείς έχουμε ήδη ανακοινώσει στο προσωπικό των Ιδρυμάτων μας, ότι εάν εντός του τρέχοντος μηνός Αυγούστου δεν λάβουμε από τον ΕΟΠΥΥ έστω και ένα μέρος των οφειλομένων χρημάτων, τότε από 1ης Σεπτεμβρίου τα Γηροκομεία μας θα αναστείλουν την λειτουργία των.

Προκειμένου, λοιπόν, να λάβουμε πίστωση τινα χρόνου, έως ότου δηλ. εισπράξουμε από τον ΕΟΠΥΥ τα οφειλόμενα, απευθυνόμεθα προς Υμάς ικετευτικώς και εκλιπαρούμε την αγάπη Σας, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι, δια την εκχώρηση προς την καθ' Ημάς Ιερά Μητρόπολη ενός ατόκου δανείου ύψους 400.000 ή έστω 300.000 ευρώ, ώστε να δυνηθώμεν να εκπληρώσουμε τας τρεχούσης φύσεως υποχρεώσεις μας και ούτω να μη αναστείλουμε την λειτουργία των Ιδρυμάτων μας.

Βοηθήσατε ημίν! Σας ικετεύομεν! Είσθε η εσχάτη ημών ελπίς. Επί δε τούτοις διατελούμε ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός».

Εμφανίσεις: 41208
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!