Ηγούμενος Μονής Πάτμου: ''Με τον Ρωσικό λαό μας συνδέουν πολλά''

antipasΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στα πλαίσια της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού οι κληρικοί της Ιεράς Νήσου Πάτμου, η οποία είναι επίσης γνωστή ως νήσος της Αποκάλυψης, δηλώνουν την προθυμία τους να δέχονται κληρικούς και θεολόγους από τη Ρωσία, δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορεί ''Ίντερφαξ'' ο Πατριαρχικός Έξαρχος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αρχιμανδρίτης Αντίπας Νικηταράς.

"Η Μονή μας έχει τη δυνατότητα να παρέχει φιλοξενία δυο -τριών ημερών σε κληρικούς και θεολόγους με την προϋπόθεση να σέβονται πλήρως το μοναστηριακό μας τυπικό» είπε ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αντίπας.

Επίσης στη νήσο υπάρχουν δέκα Ιερές Σκήτες, άδειες κατά τους θερινούς μήνες και ο Καθηγούμενος είναι πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο φιλοξενίας των κληρικών με τις οικογένειές τους για μεγαλύτερα διαστήματα

''Έλληνες και Ρώσοι έχουν την ίδια πίστη και μας συνδέουν πολλά κοινά. Είναι σημαντικό ώστε σε δύσκολες στιγμές ο ένας να στέκεται στο πλευρό του άλλου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Μονής Πάτμου.

Εμφανίσεις: 88910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!