Λαμπρός Εσπερινός στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου (ΦΩΤΟ)

ekatpiliani

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, στον ιστορικό ναό της Εκατονταπυλιανής της Πάρου.

Πλήθος κόσμου, έχοντας μεγάλο σεβασμό προς την Μητέρα του Θεού και ιδιαίτερα εκφράζοντας την αγάπη για το μεγάλο προσκύνημα των Κυκλάδων νήσων, τον υπέροχο ναό της Εκατονταπυλιανής παρευρέθηκαν σχηματίζοντας ουρά για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα.

Ο Ποιμενάρχης της νήσου Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλον τον κόσμο για την διακριτική παρουσία του, στην συνέχεια ευχαρίστησε τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον ερχομό τους, στην εορτή του νησιού.

Επίσης ο κ. Καλλίνικος μίλησε με μεγάλο σεβασμό για τον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και με αδελφικά λόγια για τον κ. Προκόπιο.

Αμέσως μετά ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ τόνισε ότι όλοι έχουμε στραμμένα τα βλέμματά μας στην Πλατυτέρα των ουρανών.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Ιεραρχών Μητροπολιτών Λήμνου κ. Ιεροθέου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.

Το απόγευμα θα τελεστεί η ιερά λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της Παροικιάς.

ekatpiliani1

ekatpiliani2

ekatpiliani3

ekatpiliani5

ekatpiliani6

ekatpiliani7

ekatpiliani8

Εμφανίσεις: 64426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!