Κορωνείας Παντελεήμων: "Χωρίς την ελπίδα ασφυκτιούμε πνευματικά"

DSCN0256

Με την ευγενική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος ευρίσκεται στην ιερά νήσο Τήνο, ο παρεπιδημών τις μέρες αυτές στη Σύρο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων προεξήρχε της πανηγύρεως του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, ο οποίος σεμνύνεται για την περίπυστη Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο).

Αφ` εσπέρας εχοροστάτησε κατά τον μέγα Εόρτιο Αρχιερατικός Εσπερινό, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και με συρροή πλήθους ευσεβών πιστών, Συρίων και παραθεριστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων στο σύντομο κήρυγμά του, με αφορμή τη φράση του Παρακλητικού Κανόνος "ελπίς απηλπισμένων συ μοι βοήθησον", ομίλησε για τη σημασία της ελπίδας τη ζωή μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι " χωρίς την ελπίδα ασφυκτιούμε πνευματικά".

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων προεξήρχε της πανδήμου λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη, 15 Αυγούστου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας εχοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβ. κ. Παντελεήμων προέβαλε την Παναγία ως πρότυπο υπομονής και υπογράμμισε ότι "η υπομονη δεν είναι απλώς μια περιστασιακή αρετή, αλλά στάση ζωής για τον πιστό", και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη, τον συνεφημέριό του, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό, και τους συνεργάτες τους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, για τη μέριμνά τους στην άρτια προετοιμασία και οργάνωση της Πανηγύρεως.

Εμφανίσεις: 61521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!