Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή (ΦΩΤΟ)

paros1

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Mε λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά της Πάρου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος  Λήμνου κ. Ιερόθεος, Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του προσκυνήματος των Κυκλάδων για να ασπασθεί την Ιερή Εικόνα και να λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σώμα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές στην Θεοτόκο.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της σημερινής εορτής.

Επισήμανε πως στο πρόσωπο της Παναγίας βλέπουμε όλοι την δική μας μητέρα, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο για την εξέχουσα τιμή που του έκανε, να λειτουργήσει στον υπέρλαμπρο ναό των Κυκλάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Καλλίνικος τόνισε την σημαντική προσέλευση του κόσμου, υπογραμμίζοντας πως η Μητέρα του Χριστού είναι το στήριγμά μας.

Ευχήθηκε δε η Παναγία να σκεπάζει κάθε σπίτι και να μας προστατεύει όλους.

paros

paros2

paros3

paros4

paros5

paros6

paros7

Εμφανίσεις: 83169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!