Ο Μητροπολίτης Ευρίπου εγκαταβιώνει και πάλι στην Ι.Μ. Πετράκη

Image

Το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 4.1.2012, κατέφθασε και εγκαταβίωσε και πάλι στη Μονή ο πολιός και πολυσέβαστος Μητροπολίτης Ευρίπου κ.κ.Βασίλειος (Παναγιωτακόπουλος) ο οποίος είχε διατελέσει, ως βοηθός Επίσκοπος τότε της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και Ηγούμενος της Μονής κατά τα έτη 1969 έως 1974.

Το απόγευμα παρηκολούθησε τον Εσπερινό, και εν συνεχεία ο νυν Καθηγούμενος Αρχιμ.Ιάκωβος Μπιζαούρτης, μαζί με αδελφούς, που δεν είχαν άλλες εκκλησιαστικές υποχρεώσεις ή διακόνημα, υπεδέχθησαν με πολύ σεβασμό το Γέροντα Επίσκοπο στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Το συγκινητικό στην υπόθεση είναι ότι ο ίδιος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνων και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρεχώρησε το κελί του, προκειμένου να φιλοξενηθεί και εγκατασταθεί ο 83χρονος Μητροπολίτης, ο οποίος τα τελευταία έτη εφησύχαζε στην πατρίδα του, το Αγρίνιο, κοντά στα ευσεβή αδέλφια του Κων/νον Παναγιωτακόπουλον και Σωτηρίαν Αποστολοπούλου.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκειαν της Ηγουμενίας του ο Σεβασμιώτατος Ευρίπου είχε επιτελέσει σπουδαία έργα, πνευματικής ακτινοβολίας πρωτίστως, αλλά και συντηρήσεως και εξωραϊσμού των Μετοχίων.

Διασώζουν εσαεί την ανάμνηση αυτής της φροντίδος σχετικές επιγραφές, όπως πχ στον Αγ.Παντελεήμονα Βουλιαγμένης αλλά και στο Καθολικό της Μονής, όπου αγιογραφήθηκε ο Νάρθηκας της Μονής από τον Αγιογράφον Ιω. Καρούσον.

Έργον δε του Σεβασμιωτάτου είναι και η ανοικοδόμηση του Μετοχίου Αγ.Βασίλειος (επ'ονόματι του Αγίου του) στην περιοχή Ψυρρή.

Εμφανίσεις: 78420
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!