Μητροπολίτης Παροναξίας: ''Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας''

paronaxias1

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

Πανηγυρικά και με μεγάλη ευλάβεια έληξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, στην νήσο της Πάρου για την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

Σήμερα το απόγευμα και με την συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση της Αγίας και Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στον παραλιακό δρόμο της Παροικιάς.

Της Ιεράς λιτανείας προεξήρχε ο ποιμενάρχης του νησιού Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.

Στη συνέχεια η πομπή υπό τους ήχους της μπάντας του λιμενικού σώματος, κατευθύνθηκε προς το λιμάνι όπου εκεί τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας του λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο που αναχωρούσε για το λιμάνι του Πειραιά, έκανε μια μικρή καθυστέρηση αποδίδοντας τιμές με κόρνες στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος απευθυνόμενος προς τον πιστό λαό, αλλά και τις αρχές του τόπου που έδωσαν διακριτικά το παρόν μεταξύ άλλων τόνισε: «Η λιτανεία δεν είναι μια φολκλορική εκδήλωση αλλά μια ιδιότυπη και μοναδική πορεία ειρήνης και ελπίδας, ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε μια εποχή βίας και απελπισίας».

Επίσης αναφέρθηκε στα δύο τραγικά γεγονότα, που έπληξαν το νησί της Πάρου αυτό τον καιρό υπογραμμίζοντας: «Η Παναγία σκορπίζει την ειρήνη και την ελπίδα σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο σ αυτό το νησί, που πρόσφατα αισθάνθηκε έντονα το σκληρό πρόσωπο της βίας και την περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας διακηρύσσει η Υπεραγία Θεοτόκος, εκεί πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας και από εκεί να πάρουμε νόημα στην ζωή μας», πρόσθεσε ο κ. Καλλίνικος.

Αναφερόμενος στις γενικές δυσκολίες του τόπου μας υπογράμμισε: «Ας μην γονατίσουμε αδελφοί μου, ας προχωρήσουμε στον δύσκολο αγώνα και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε κοντά μας την μάνα μας, την μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, την Παναγία μας».

Στο τέλος και αφού η πομπή έφτασε στο προαύλιο του ιερού προσκυνήματος ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ευχαρίστησε τους πάντες για την λαμπερή συμμετοχή στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε από καρδιάς η Παναγίας μας να αγιάζει τις καρδιές όλων μας και να μας δίνει κουράγιο.

paronaxias2

paronaxias3

paronaxias4

paronaxias5

paronaxias6

paronaxias7

paronaxias8

paronaxias9

Εμφανίσεις: 45626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!