Μολδαβίας: "Οδυνηρό και θλιβερό το γεγονός της προφυλάκισης"

Image

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Θεοφάνης.

Ο κ. Θεοφάνης εκφράζει προς τον Ηγούμενο της αμέριστη συμπαράστασή του, ενώ κάνει λόγω για μυστήριο γύρω από την προφυλάκιση του.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Λίγο πριν την εορτή της Γέννησης του Κυρίου μας πληροφορήθηκα σχετικά με την απόφαση των ελληνικών δικαστικών αρχών για την προφυλάκιση της πανοσιολογιότητός σας, πνευματικός πατέρας των πάνω από 100 αδελφών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.  

Είχα την ελπίδα ότι πρόκειται για ένα δικαστικό λάθος που θα λυθεί σύντομα και εσείς θα συνεχίζετε ανεμποδίστως την αποστολή σας ως ηγούμενος της Μονής.

Δυστυχώς, τελικά πραγματοποιήθηκε η προφυλάκιση και η φυλακή είναι ο τόπος στον οποίο περάσατε την δοξασμένη γιορτή της Γέννησης του Κυρίου καθώς και την Πρωτοχρονιά.   

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Κατά τις λίγες μέρες που πέρασα στη Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, πρόσεξα τους εκατοντάδες προσκυνητές που καθημερινά φιλοξενούνταν στην μεγάλη λαύρα.

Βεβαρυμμένοι από τις δυσκολίες της ζωής, οι προσκυνητές, που έρχονται από την Ελλάδα ή άλλες χώρες, βρίσκουν στην Μονή που κατευθύνετε ένα χώρο πνευματικής ανάπαυσης, εσωτερικής ελευθερίας, καταστάσεις τόσο αναγκαίες σε ένα κουρασμένο και ποικίλως δεδουλωμένο κόσμο.

Η πνευματική βοήθεια στους προσκυνητές και η φιλοξενία αυτών χρειάζονται μια ακατάπαυστη συμβολή του ηγουμένου, κόπος που, με το έλεος του Κυρίου, αναλαμβάνετε εσείς ο ίδιος με αγάπη και θυσία.       

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Πανοσιολογιώτατε Γέροντα Εφραίμ,

Σε αυτές τις μέρες, που συνδέονται με την Γέννηση του Κυρίου και την Πρωτοχρονιά του 2012, εσείς βρίσκεστε φυλακισμένος.

Οδυνηρό, άδικο και θλιβερό. Γιατί γίνεται αυτό που γίνεται; Τι μυστήριο είναι τούτο; Τι θυσία τελείται;

Ο Θεός μόνος γνωρίζει τον λόγο αυτής της καταστάσεως, άδικη και οδυνηρή για σας, για την αδελφότητα, για όλο το Άγιον Όρος, για όλους που σας γνωρίζουν, σας εκτιμούν, σας αγαπούν και προσεύχονται για γρήγορη απελευθέρωση. 

Η αμηχανία και η ανησυχία πολλών χριστιανών είναι μεγάλη όσον αφορά τα γεγονότα που σας συμβαίνουν, από την προοπτική δύο ερωτήσεων που περιμένουν απάντηση.

Γιατί χρειάστηκε προφυλάκιση στην περίπτωση ενός προσώπου που δεν παρουσιάζει ούτε το ελάχιστο κίνδυνο για κανένα;

Και γιατί, άραγε, αυτή η προφυλάκιση πραγματοποιήθηκε στην παραμονή της εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου μας; 

Είναι πράγματα που δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες στις ψυχές μας.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, μαζί με την συμπόνια που αισθανόμαστε για την Πανοσιολογιότητά σας, Γέροντα, διερωτόμαστε εάν δεν είμαστε μάρτυρες σε μια πρωτόγνωρη πράξη αδικίας απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν ένας σημαντικός αντιπρόσωπος του Αγίου Όρους αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο στην χώρα του. 

Ερώτηση, που απασχολεί τις ψυχές πολλών ανθρώπων, είμαστε δίπλα σας, Γέροντα Εφραίμ, με τις προσευχές μας, στην δύσκολη δοκιμασία στην οποία βρίσκεστε.

Εύχομαι στους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου να βρουν το πνευματικό και ομολογιακό θάρρος, δίπλα στον σεβαστό καθηγούμενό τους, με την ελπίδα της κατά Θεόν δικαιοσύνης.

Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας

† Θεοφάνης

Εμφανίσεις: 27013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!