Καισαριανής Δανιήλ: «Πορεία από την ταπείνωση στη δόξα»

daniil

Μέσα στον κατάμεστο από λαό Πανίερο της Μεγαλόχαρης Τήνου Ναό ετέλεσε σήμερα, 23 Αυγούστου 2012 την Θεία Λειτουργία επι τη αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ο οποίος και εκήρυξε τον θείον Λόγον, συμπαραστατούμενος από πλειάδα παρεπιδημούντων Κληρικών από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδος.

«Με την σημερινή εορτή που ολοκληρώνεται η Πανήγυρις της Εκκλησίας για την Κοίμηση της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου διδασκόμαστε ότι η πορεία προς την αιώνια δόξα διέρχεται από τις ταπεινώσεις της επίγειας ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Επίσης τόνισε: «Όλη η ζωή της Παναγίας μας διήλθε μέσα στην ταπείνωση, τη λιτότητα και τις θλίψεις και η έξοδός της από την παρούσα ζωή και την ταπείνωση στον ολόφωτο κόσμο της Βασιλείας του Θεού,πραγματοποιήθηκε με όλα τα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν με την δύναμη Του Κυρίου και κατέστησαν την έξοδό της ένδοξη όπως ψάλλει και η Εκκλησία: "Τη ενδόξῳ κοιμήσει σου".»

«Έτσι η Παναγία μας γίνεται πρότυπο προς μίμηση στους μαθητές του Χριστού να την μιμηθούν στην ταπείνωση για να συμμετάσχουν στην αιώνια δόξα", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καισαριανής.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον Σεβ. Καισαριανής εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου.

Επίσης τον ευχαρίστησε που για μιά ακόμη φορά ετέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών της Μεγαλόχαρης Αυτού Μητρός να του χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ αντιφώνησε ανταποδίδοντας τις φιλόφρονες και φιλάγαθες ευχές, επισημαίνοντας τη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του Ιερού προσκυνήματος για την πνευματική και ψυχική ανάπαυση των πονεμένων συνανθρώπων μας.

IMG 2721

daniil1

daniil2

daniil3

daniil4

IMG 2626

IMG 2646

IMG 2707

Εμφανίσεις: 67061
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!