Δεν κόβονται οι μισθοί των ιερέων...

arx-samaras

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πολιτικές πηγές, τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για περικοπή ενός ποσοστού των μισθών των ιερέων.

Το κόμμα της αριστεράς που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό είχε εισηγηθεί, στο πλαίσιο των νέων μέτρων των 11,5 δις ευρώ, να περικοπεί και ένα ποσοστό του μισθού των ιερέων, ώστε να εξοικονομηθεί κονδύλι της τάξης των 110 εκ. ευρώ.

Τα δύο άλλα κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψαν την πρόταση διότι το ποσό που θα εξοικονομηθεί θεωρείται «σταγόνα στον ωκεανό» και θα έπληττε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που κάνει η Εκκλησία αυτή την περίοδο.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες Μεσογαίας, Νεαπόλεως, Γλυφάδας και Ελασσώνος, όπου θα τεθούν στο σύνολό τους όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν τις δύο πλευρές.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημέρι ωστόσο μετατέθηκε χρονικά λόγω του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Εμφανίσεις: 82587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!