Λαμπρός εορτασμός στην Παναγία Καναλιώτισσα

kanalaki

Γράφει ο Αθανάσιος Βλάχος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία την Καναλιώτισσα στην Καλαμπάκα.

Στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο δάσος Καναλάκι, πλησίον του συμπλέγματος της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων προσήλθε πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή για να προσκυνήσει στη χάρη της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου, της οποίας αποτελεί Μετόχι η Παναγία η Καναλιώτισσα με την ευκαιρία της εορτής του Γεννεσίου της Θεοτόκου, χθες το απόγευμα-παραμονή της εορτής-πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στις 17.30 προεξάρχοντος του Καθηγουμένου αυτής, Αρχιμανδρίτη Νήφωνος συμπαραστατούμενου του Προηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αθανασίου και του Πατρός Νικολάου Στεργίου.

Το πρωί του Σαββάτου-σήμερα-τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας από τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι βρέθηκαν στο γραφικό μετόχι.

Μετά το πέρας τόσον του εσπερινού το απόγευμα της Παρασκευής όσον και των ακολουθιών του Σαββάτου όλοι οι προσκυνητές πήραν το παραδοσιακό κέρασμα και αντάλλαξαν ευχές ανανεώνοντας το ραντεβού με τη βοήθεια του Κυρίου για την επόμενη χρονιά.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζαρόπουλος και Καρακώστας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαντάρας, ο Πρέοδρος του ΤΑ Καστρακίου κ. Γιάννης, ο Διοικητής της ΠΥ κ. Τσιορλίδας και πλήθος πιστών.

Εμφανίσεις: 50898
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!