Βόσνιοι αξιωματούχοι στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου

BOSNIA

Βλάχος Αθανάσιος / Romfea.gr

Άριστες εντυπώσεις αποκόμισαν από την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα Βόσνιοι αξιωματούχοι που πραγματοποίησαν ινκόγκνιτο επίσκεψη στην περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα το Σάββατο έφθασαν στην Καλαμπάκα ο υφυπουργός Άμυνας της Βοσνίας κ. Μιλαντιν Μιλογκβικ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιρκο Οκοβικ συνοδευόμενοι από τον επιτελάρχη και την προσωπική τους ασφάλεια με απόλυτη διακριτικότητα αλλά και υπό το άγρυπνο βλέμμα ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων πραγματοποιώντας ιδιωτική επίσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Βόσνιοι αξιωματούχοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διακρατικών επαφών και μετά την ολοκλήρωση τους στην Αθήνα αποφάσισαν να επισκεφτούν κάποια μέρη της πατρίδας μας.

Το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την ακολουθία τους στην οποία συμμετείχε και ο π. Βλάνταν, ορθόδοξος ιερέας από την Μπάνια Λούκα που εκτελούσε και χρέη διερμηνέα, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου όπου τους υποδέχτηκαν ο Καθηγούμενος αυτής Αρχιμανδρίτης Νήφων και ο Προηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος και τους ξενάγησαν στους χώρους αυτής.

Μετά το πέρας της ξενάγησης στο αρχονταρίκι της Μονής απόλαυσαν το παραδοσιακό κέρασμα και δέχτηκαν κάποια αναμνηστικά δώρα ως ενθύμιο της επίσκεψής τους δηλώνοντας ενθουσιασμένοι για τη μοναδικότητα της Μοναστικής Πολιτείας αλλά και της φιλοξενίας που τους επιφύλαξαν.

Ο Βόσνιος υφυπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη συνέχεια αναχώρησαν με προορισμό τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Εμφανίσεις: 45203
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!