Αρχιερατικό συλλείτουργο για την διάσωση του Ορχομενού

orxomenos

Επιμέλεια: Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η 69η επέτειος από την διάσωση της πόλης του Ορχομενού, από βέβαια καταστροφή με επιδρομή Γερμανικών τανκς, χάρη στη θαυματουργή παρέμβαση της Θεοτόκου (10 Σεπτεμβρίου 1943).

Συγκεκριμένα στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας της ''Σκριμπούς'', όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, τελέστηκαν Αρχιερατικό συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο και Θηβών Γεώργιο.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν, Βουλευτές, εκπρόσωποι Περιφερειακών και τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός και τη διαχρονική παρέμβαση της Θεοτόκου στη ζωή των Χριστιανών και ευχήθηκε, επαναλαμβάνοντας την επιγραφή εντειχισμένης αναμνηστικής πλάκας, «ο χρόνος και ο φθόνος να μη σβήσουν ποτέ από τον Ορχομενό την ιστορική αυτή μνήμη».

Επίσης ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Σύρου για την παρουσία του.

Τέλος ακολούθησε λαμπρή λιτανευτική πομπή προς τον τόπο της Παναγιοφάνειας, όπου τελέσθηκε ευχαριστήρια δοξολογική δέηση.

orxomenos1

orxomenos2

orxomenos3

orxomenos4

orxomenos5

orxomenos6

orxomenos7

orxomenos8

Εμφανίσεις: 47830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!