«Είμαστε στο πλευρό του Μητροπολίτη μας»

kitroys

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / Romfea.gr


Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν με επιστολή τους, προς την Ιερά Σύνοδο οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, για το ενδεχόμενο παύσης του Μητροπολίτη κ. Αγαθονίκου από τα καθήκοντά του.

Να αναφερθεί ότι την εν λόγω επιστολή υπογράφουν 120 ιερείς της Μητρόπολης, οι οποίοι μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα εγκλεισμό του κ. Αγαθονίκου σε Ίδρυμα.

Στην επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Εμείς οι κληρικοί, αλλά και ο πιστός λαός της Πιερίας, τώρα στη δυσκολία της ασθενείας του Γέροντα μας, βρισκόμαστε δίπλα του και τον περιβάλλουμε με πολύ σεβασμό και στοργή, δεχόμενοι καθημερινά την εγκάρδια πατρική Του ευλογία.»

«Επειδή όμως διαβάσαμε στο διαδίκτυο κάποιες δημοσιεύσεις όπως και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για αποστολή ιατρών στον ασθενούντα Γέροντα μας με τελικό σκοπό την παύση του από την Διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως, εκφράζουμε τη θλίψη μας», προσθέτουν οι Ιερείς της Μητροπόλεως.

Σχετικά για τα όσα ακούστηκαν περί εγκλεισμού του κ. Αγαθονίκου σε ίδρυμα, οι ιερείς στην επιστολή τους αναφέρουν: «Παράλληλα επειδή διέρρευσε η ιδέα για εγκλεισμό Του σε Ίδρυμα κατηγορηματικά σας γνωστοποιούμε πως δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Κλείνοντας οι Ιερείς με πόνο ψυχής τονίζουν: «Με πολύ σεβασμό θερμά Σας παρακαλούμε, όσο θα το επιτρέψει ο Πανάγαθος Θεός, ο Γέροντας Μητροπολίτης μας κ. Αγαθόνικος να παραμείνει εδώ, στον τόπο που επί 27 αδιάκοπα χρόνια «έλιωσε» στη διακονία του Πιερικού λαού, για να συνεχίσουμε να δεχόμαστε τις πολύτιμες για μας Αρχιερατικές του προσευχές και ευλογίες. Κι εμείς να του αντιπροσφέρουμε ως ελάχιστο δείγμα του σεβασμού και της τιμής μας, την υλική φροντίδα και αγάπη μας.»

Εμφανίσεις: 88283
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!