Ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)

estonia1

Εσθονία, Γιώργος Φερδής / Romfea.gr


Μια σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες, 18 Σεπτεμβρίου 2012 στα πλαίσια της επισκέψεως του στην χώρα της Βαλτικής και την Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Νωρίς το πρωί ο Μητροπολίτης Εδέσσης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Εσθονίας κ. Στέφανο και τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Tallinn κ. Πολύδωρο Κοκονά μετέβησαν στα νησιά της Εσθονίας Muhu και Saaremaa.

Τα νησιά αυτά βρίσκονται στα Νοτιοδυτικά της χώρας και είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με μια στενή λωρίδα γης.

Οι Αρχιερείς πραγματοποίησαν επισκέψεις σε ενορίες και στο μοναδικό ορθόδοξο μοναστήρι της περιοχής, την Ιερά Γυναικεία Μονή του Τιμίου Προδρόμου Reomae στο νησί Saaremaa.

Η ολιγομελής αδελφότητα με επικεφαλής την αδελφή Θεοφίλη υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής τους δύο Ιεράρχες.

Στη συνέχεια τους οδήγησε στο Καθολικό της Μονής, καθώς και στο κτίριο όπου βρίσκονται το Αρχονταρίκι, Παρεκκλήσιο και οι υπόλοιποι χώροι της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, προσέφερε στην Αδελφότητα συμβολικά δώρα δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, την στήριξη του στην νεοσύστατη Μονή, ενώ υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για την κάλυψη όλων των λειτουργικών ανάγκών της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνεργασία των δύο Μητροπόλεων ξεκίνησε από το 2010, όταν ο Μητροπολίτης Εδέσσης προσεκλήθη από τον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας, προκειμένου να συνθέσει την ακολουθία του Αγίου νεομάρτυρος Πλάτωνος, πρώτου Επισκόπου της Εσθονικής Εκκλησίας.

estonia2

estonia3

estonia4

estonia5

estonia7

estonia8

estonia9

estonia10

estonia11

estonia12

Εμφανίσεις: 99648
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!