Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου Μετεώρων

DSC04460

Του Θανάση Βλάχου, 19.01

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Στεφάνου, πρωτομάρτυρα και προστάτη της ομώνυμης Ιεράς Μονής Μετεώρων.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες-χιόνι και τσουχτερό κρύο-στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή και το καθολικό της Μονής γέμισε ασφυκτικά από τους πιστούς που έσπευσαν να τιμήσουν αυτές και την μνήμη του Αγίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Ενώ ακολούθησε Θείο Κήρυγμα από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρχιμανδρίτη Δομέτιο ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Στεφάνου, την προσήλωση του στο Χριστό και τον μαρτυρικό θάνατό του δια λιθοβολισμού.

Αμέσως μετά η Ηγουμένη Χριστονύμφη και η αδελφότητα της Μονής υποδέχτηκαν τους προσκυνητές στο αρχονταρίκι και αντάλλαξαν ευχές για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέκος, ο Καθηγητής κ. Κοντογιάννης, μοναχοί και μοναχές και πλήθος πιστών.

ΟΙ εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Τρίτης παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!