40ημερο μνημόσυνο του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Ν. Μητσόπουλου

lontos

Στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας , τελέστηκε σήμερα το 40ημερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Νικολάου Μητσοπούλου.

Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης γέροντας Σπυρίδων με συλλειτουργούς τους πατέρες Π. Δασκαλοθανάση , Θωμά Χρυσικό, Σπυρίδωνα Λόντο και Αθανάσιο Σουλτάνοφ και τον ιεροδιάκονο και έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπο την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Ηλ.Τούμπα.

Το ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, ο οποίος μετέφερε τους πατρικούς λόγους του Μακαριωτάτου και εξήρε τη προσωπικότητα του αειμνήστου καθηγητού, συμμετείχαν δε, πλέον των λειτουργών, οι πατέρες Διονύσιος Χαμαράκης, Νικόλαος Φίλιας, Γεώργιος Ευθυμίου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αναπλ.Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Ηλίας Δροσινός και Γεώργιος Χάας.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Ομοτιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο οποίος εξήρε τη πολυσχιδή προσωπικότητα και τα προσόντα του αειμνήστου, τη οσιακή βιοτή του και την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του στον Χριστιανικό Ομιλο Φοιτητών και Επιστημόνων.

Στο Μνημόσυνο προσήλθαν Κληρικοί, Ακαδημαϊκοί Καθηγητές και Καθηγήτριες της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη και φίλοι των Ορθοδόξων Χριστιανικών Ενώσεων και πλήθος κόσμου.

Είθε ο Ζωοδότης Κύριος να αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου εν χώρα ζώντων, η μνήμη του να είναι αιωνία και το παράδειγμά του να μας καθοδηγεί.

Πρωτοπρ.Σπυρίδων Λόντος.

Εμφανίσεις: 55929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!