Διευκρινίσεις για το ψήφισμα των Ιερέων της Ι.Μ. Νικοπόλεως

P2120007Μετά τη δημοσίευση της εισαγωγικής σας προσθήκης στο κείμενο που σας αποστείλαμε, το οποίο περιέχει τις σκέψεις μας και την πρότασή μας, σχετικά με την διαδοχή του μακαριστού επισκόπου μας Μητροπολίτου Πρεβέζης Μελετίου και προς αποφυγή παρεξηγήσεων (ηθελημένων ή μη) θέλουμε να σας διευκρινήσουμε τα εξής:

1.Το κείμενο δεν είναι ανώνυμο. Το υπογράφουν οι 99 από τους 106 εφημερίους της Μητροπόλεώς μας, των οποίων - όπως σημειώνουμε και στο ίδιο το κείμενο και στην εισαγωγή του - οι υπογραφές, τα ονόματα και τα τηλέφωνα είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερομένου, φυσικά και στην δική σας.

Άλλωστε ήδη εδώ και δεκαπέντε ημέρες βρίσκονται στα χέρια τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας όσο και των 80 Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

2.Οι πληροφορίες που αναφέρετε πως έχετε σχετικά με προηγούμενο ανάλογο ψήφισμα τον μήνα Αύγουστο, είναι παντελώς ανυπόστατες.

Ποτέ δεν υπήρξε ανάλογο ή παρεμφερές κείμενο ή ψήφισμα.

Όσο για την υπογραφή και το όνομα του ιερέα που δεν βρίσκεται πια στη ζωή αυτή, σας γνωρίζουμε πως πρόκειται για τον π. Γεώργιο Χαλκίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά την πρόθυμη και ελεύθερη υπογραφή του δίπλα στο όνομά του, πράγμα που μπορείτε εύκολα να εξακριβώσετε από τον κατά σάρκα αδελφό του π. Αναστάσιο Χαλκίδη εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Ρωμιάς Φιλιππιάδος.

Επειδή οι φημολογίες και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν αποτελούν ενημέρωση και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποτελούν εκκλησιαστική ενημέρωση και δεδομένης της καλής σας διάθεσης για σωστή και αληθή πληροφόρηση των εκκλησιαστικών ειδήσεων, παρακαλούμε για την δημοσίευση του παρόντος προς παροχή επιπλέον διασαφηνήσεων σε κάθε καλοπροαίρετο επισκέπτη και αναγνώστη.

Σημειώνουμε και τα ονόματά μας, των 7 αρχιερατικών επιτρόπων της Μητροπόλεώς μας, που εξουσιοδοτηθήκαμε από τους συνυπογράφοντες εφημερίους να παραδώσουμε την επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εννοείται πως και οι υπόλοιπες υπογραφές είναι στη διάθεση όλων.

  1. 1.(Εκκλησιών)      Πρωτ. Παναγιώτης Βουλιστιώτης
  2. 2.(Κάμπου)           Πρωτ. Χαράλαμπος Σαλίβερος
  3. 3.(Λάκκας)            Πρωτ. Σωτήριος Καραμέτσης
  4. 4.(Λούρου)            Πρωτ. Γεώργιος Σμπόνιας
  5. 5.(Πρεβέζης)                  Πρωτ. Γεώργιος Καραφάτης
  6. 6.(Φαναρίου)        Πρωτ. Κωνσταντίνος Κώστας
  7. 7.(Φιλιππιάδος)   Πρωτ. Φώτιος Μπάρκας

 

Εμφανίσεις: 65249
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!