Ο Φιλιππουπόλεως κάνει λόγω για τεχνητά σκάνδαλα στη Βουλγαρία

Image

«Όλα τα σκάνδαλα γύρω από τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας έχουν προκληθεί τεχνητά, για να δυσφημίσουν την Εκκλησία και τον κλήρο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πλοβντίβ κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος τόνισε ότι η Βουλγαρική Εκκλησία είναι αντίθετη με την μειοψηφία εκείνη που αντιβαίνει στα χρηστά ήθη και τις αρετές του λαού.

«Έχουμε ξεχάσει ποιος είναι ο δάσκαλος και ποιος ο μαθητής, ποιος είναι ο στρατιωτικός, ποιος ο ιερέας και ποιος ο λαϊκός», πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος αναφερόμενος στις σημερινές αναρχικές τάσεις.

Επίσης αναφέρθηκε και στις δωρεές που γίνονται σε μια Μητρόπολη, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε μια δωρεά, αν δώσει κάποιος ένα αυτοκίνητο στη Μητρόπολη, δεν έχω το δικαίωμα να το πουλήσω γιατί ανήκει στην Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Πλοβντίβ σημείωσε ακόμη ότι «δεν έχω το δικαίωμα να πω στους ανθρώπους τι πρέπει να δώσουν, να δώσουν τούβλα, η αυτοκίνητο, η τσιμέντο κ.τ.λ. Ο καθένας δίνει αυτό που νιώθει και θέλει».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες κατά της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Νικόλαος υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία είναι ένα ίδρυμα με ιστορία 2000 χρόνων».

Εμφανίσεις: 32245
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!