Με λαμπρότητα η λιτανεία του Αγίου Διονυσίου (ΦΩΤΟ)

1

Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έγινε σήμερα η ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι.

Στην λιτανεία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με τους βοηθούς επισκόπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, Νεοχωρίου κ. Παύλο, Μαραθώνος κ.Μελίτωνα, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, Σαλώνων κ. Αντώνιο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Επίσης συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος κόσμου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Να σημειωθεί ότι ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α. Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάνης, μίλησε προς τον πιστό λαό για τον πολιούχο της πόλεως των Αθηνών.

Τόνισε την σημαντική προσωπικότητα του Αγίου, αλλά και το πόσο βοήθησε στην πορεία της Εκκλησίας μας.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Κορίνθου που εόρτασε τα ονομαστήρια του, στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος μίλησε εκπροσωπώντας την σεπτή Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου, ευχόμενος από καρδιάς να ευλογεί ο Άγιος των Αθηνών κάθε πιστό σπίτι στην περιοχή.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι με την σημερινή παρουσία της πολιτείας έγινε μια πράξη ενότητας, όπου από κοινού πρέπει να βοηθηθεί ο τόπο μας.

Στο τέλος ο κ. Διονύσιος έκανε έκκληση στον λαό να προσευχηθεί εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Τέλος τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.

2

3

4

5

6

7

8

 9

10

11

12

13

14

Εμφανίσεις: 95588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!