Το Συμβούλιο Επικρατείας απαλάσσει την Καθολική Εκκλησία από την καταβολή φόρου ακινήτων

vatican2

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας απέρριψε με σημερινή του απόφαση τον τρόπο εφαρμογής ενός διατάγματος της κυβέρνησης Μόντι που αναμενόταν να υποχρεώσει την Καθολική Εκκλησία από το 2013 να καταβάλει φόρο ακινήτων.

«H εφαρμογή του μέτρου ξεπερνά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης» εξηγεί το Συμβούλιο Επικρατείας της Ιταλίας.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση Μόντι μέχρι το τέλος του χρόνου καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές του σχετικού διατάγματος, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν έσοδα από την φορολόγηση των ακινήτων που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί για εμπορικές δραστηριότητες. Πρόκειται κυρίως για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταστήματα.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια», δήλωσε ο υφυπουργός οικονομικών, Τζιανφράνκο Πολίλο.

Σύμφωνα με την ένωση Ιταλικών Δήμων Anci, η καταβολή του φόρου ακινήτων από την Καθολική Εκκλησία, θα μπορούσε να εισφέρει στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης τουλάχιστον επτακόσια εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μόντι δεν καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτει το Συμβούλιο Επικρατείας είναι πιθανό να αναγκαστεί να καλύψει το «κενό εσόδων» που θα προκύψει με επιβολή νέων φόρων.

Εμφανίσεις: 44749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!