Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Λήμνο (ΦΩΤΟ)

dscn0873

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο ιστορικό λιμάνι του Μούδρου, απ’ όπου ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης σχεδίασε την κατατρόπωση του Τουρκικού Στόλου και ευαγγελίσθηκε την στην Ελλάδα ελευθερία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Προκοπίου και συνιερουργούντων του Κυριάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, και Δοξολογία επί τη Εκατονταετηρίδι από της απελευθερώσεως της Λήμνου, κατά την οποία τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε η Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Μυρίνης.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο και  επακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.

dscn0857

dscn0887

dscn0907

dscn0898

dscn0916

dscn0918

dscn0926

dscn0927

Εμφανίσεις: 51662
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!