Κινδυνεύει το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Μαρούσι

ag-dimitriosΣε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στην οδό Στέφανου Δραγούμη στο Μαρούσι.

Πρόκειται για έναν μικρό ναό νοτιοδυτικά του σημερινού ενοριακού ναού του Αγίου Νικολάου στον οποίον και ανήκει, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Το εκκλησάκι υπέστη μεγάλη φθορά μετά τους σεισμούς του 1999, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάρρευσης του, ενώ έκτοτε παραμένει αφύλακτο, με αποτέλεσμα όλες οι ιερές εικόνες που βρίσκονταν μέσα να έχουν μεταφερθεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για τη διάσωση αυτού του μνημείου τοποθετήθηκε πρόσφατα πινακίδα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου, όπου αναγράφεται ο αριθμός του λογαριασμού που ανοίχτηκε στην Εθνική Τράπεζα, με στόχο να κατατεθούν χρήματα για την αναστήλωσή του.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι μηδενικό, όπως μας πληροφόρησε ο πατήρ Ιάκωβος από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση της πινακίδας ανήκει σε μία ομάδα πολιτών από τους Δήμους Κηφισιάς, Λυκόβρυσης Πεύκης και Αμαρουσίου, που δραστηριοποιείται ως Ομάδα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, συστάθηκε με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και λειτουργεί άτυπα, χωρίς επίσημο καταστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Δήμος Αμαρουσίου, απευθύνει έκκληση να συμβάλει ο καθένας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για την υλοποίηση του έργου.

Τέλος οι ίδιες πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, το συνολικό ποσό για τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 232.000 ευρώ.

Εμφανίσεις: 74942
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!