Χειροτονία διακόνου από τον Ιλίου Αθηναγόρα στην Τήνο

iliou-tinos

Στην ιερά νήσο Τήνο ευρίσκεται από χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συνοδεύων πλήθος Κληρικών και πιστών προσκυνητών από την Εκκλησιαστική του Επαρχία, πραγματοποιούντων ιερή αποδημία στο νησί της Μεγαλόχαρης, τους οποίους υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου στο ιερό Βήμα, και τέλεσε τη σε Διάκονο χειροτονία Υποστρατήγου (Δικαστικού) ε.α.

Κατά την προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή και τον προέτρεψε να αφυπνίζει πάντοτε τις ψυχές των ανθρώπων με τον Ευαγγελικό λόγο του Χριστού, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις τρικυμίες της ζωής και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες εποχές.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε, και εκ μέρους του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα και τον συνοδεύοντα αυτόν Κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στα περικοσμούντα αυτόν πνευματικά χαρίσματα.

Επεσήμανε, επίσης, το πολυεδρικό έργο, που επιτελεί το Ιερό Ίδρυμα, τελευταία έκφραση του οποίου αποτελεί η δωρεάν παραχώρηση κτηρίου για τη στέγαση   του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τήνου, υπομιμνήσκοντας στους ανθρώπους ότι η οποιαδήποτε, έστω και ελάχιστη, προσφορά τους στο Ιερό Ίδρυμα μετουσιώνεται σε έργα αγάπης και κοινωνικής ευποιῒας.

Τέλος, προσέφερε αντίγραφο της ιεράς Εικόνος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος, τόσο κατά τη Θεία Λειτουργία, όσο και προ της απολύσεως, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την αγάπη του και την παρασχεθείσα σ’ αυτόν ευλογία.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε Αναγνώστη Επίτροπο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αχαρνών.

iliou-tinos1

iliou-tinos3

iliou-tinos5

iliou-tinos4

iliou-tinos6

iliou-tinos2

iliou-tinos7

Εμφανίσεις: 60596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!