Ιερά Σύνοδος: «Παραμένει προσωποπαγής η Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων»

stagon

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το θέμα της άρσης του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω θέμα συζητήθηκε, μετά από επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, όπου εδρεύει η Ιερά Μητρόπολη.

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της, προς τον Δήμαρχο κ. Σακελλαρίου, ξεκαθαρίζει ότι εμμένει στην προηγούμενη απόφασή της.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος απαντά: «Εκ Συνοδικής  Αποφάσεως  ληφθείσης  εν τη  Συνεδρία της  Διαρκούς  Ιεράς  Συνόδου της 6ης  Σεπτεμβρίου ε.ε. και  κατόπιν του υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 36048/ 2.8.2012 υμετέρου εγγράφου, περί μετατροπής της Ιεράς  Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων εις μόνιμον και κανονικήν, γνωρίζομεν υμίν, ότι η  Διαρκής  Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία  Αυτής, απεφάσισεν όπως εμμείνη εις τας προγενεστέρας  Αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας  και Αυτής ....».

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον φάκελο της υπόθεσης, έχει παραλάβει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος το μελετά με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον.

Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος σχολιάζοντας το θέμα στην Romfea.gr μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να αποφασίσει, πρέπει πρώτα να συναινέσει και ο γείτονας Μητροπολίτης».

Εμφανίσεις: 71705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!