Κουρά Μοναχής από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου - (ΦΩΤΟ)

1

Φωτορεπορτάζ: Αμπατζόγλου Χρήστος - 18.48

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθειά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα , 19 Δεκεμβρίου, στο Μετόχι του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία των Βρυούλων στο Μήλεσι Ωρωπού η μοναχική κουρά της δοκίμου μοναχής Αναστασίας Παυλίδου.

Την κουρά τέλεσε με ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο ρόλος των μοναχών, είναι να λειτουργούν προφητικά αποστολικά και μαρτυρικά όπως ακριβώς και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.

Αξίζει να προσθέσουμε τα λόγια του ιδρυτού και πνευματικού του Ησυχαστηρίου π. Γαβριήλ Τσάφου, προϊστάμενου στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου στη Πλατεία Αμερικής, τόπος μαρτυρίου της Αγ. Φιλοθέης της Αθηναίας.

Ο π. Γαβριήλ έδωσε στην νεόκουρη μοναχή το όνομα Ανθίμη προς τιμή του Αγίου Ανθίμου Επισκόπου Νικομήδειας και θέλοντας να τιμήσει τον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Επίσης ο π. Γαβριήλ είπε χαρακτηριστικά στην Αδελφή Ανθίμη πως όπως η σχέση του με τον πνευματικό του είναι αδιατάρακτη εδώ και 47 χρόνια που τον γνωρίζει, έτσι και η σχέση της με τον Χριστό και την γερόντισσα της να είναι αδιατάρακτη.

2

11

3

4

5

6

10

7

9

8

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!