Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιο

parousiasi

Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στην κατάμεστη κόσμο αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου Τρικάλων έγινε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του αναπληρωτού καθηγητού της Αγιολογίας κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα με τίτλο: «Διονύσιος, Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών (1907-1970). Βίος και πνευματικές παρακαταθήκες», Τρίκαλα 2012.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Πανελεήμων (Καθρεπτίδης) και ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Ιστορίας και Πρόεδρος του Φ.Ι.Λ.Ο.Σ. Τρικάλων καθηγητής κ. Θεόδωρος Νημάς και έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας αναφέρθηκε στα προσωπικά βιώματά του από τη σχέση του με τον αείμνηστο Μητροπολίτη, καθόσον υπήρξε χειροτονία του και ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για πολλά χρόνια.

Μίλησε για την αγιότητα του βίου του, την αγάπη του για την Εκκλησία και το Γένος, την αφοβία μπροστά στο θάνατο, την ανιδιοτέλειά και την ακτημοσύνη του.

Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Μιχ. Τρίτος αναφέρθηκε στην εθνική προσφορά του μακαριστού Διονυσίου και συγκεκριμένα στον πόλεμο του 40, στο Κυπριακό και στην επάρατη γερμανική κατοχή, κατά την οποία ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στα στρατόπεδα Στόουν και Μπερνάου, γιατί περιέθαλψε βρετανούς στρατιώτες.

Και οι δύο ομιλητές μίλησαν κολακευτικότατα για το βιβλίου του κ. Μπαλατσούκα, που αποτελεί συμβολή στα νεώτερα γεγονότα της Εκκλησίας μας και κυρίως στην αναδιοργάνωση του ορθοδόξου μοναχισμού, στην οποίο συνέβαλε αποφασιστικά ο Μητροπολίτης Διονύσιος.

Τέλος ο συγγραφέας ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους επισήμους και το κοινό για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ωραιότατο DVD με σπάνιες φωτογραφίες από την πολυκύμαντη δραστηριότητα του αειμνήστου Μητροπολίτου, που προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως στους παρισταμένους.

Στη λαμπρή αυτή εκδήλωση, που ήταν ένας έπαινος για τον Μητροπολίτη Διονύσιο και τον συγγραφέα του βιβλίου, παρέστησαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Τρικάλων, Καθηγητές Πανεπιστημίου, αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών από όλα τα μοναστήρια της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Καλούσιος

parousiasi1

parousiasi2

parousiasi3

parousiasi4

parousiasi5

parousiasi6

parousiasi7

Εμφανίσεις: 57911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!