Ονομαστήρια της Καθηγουμένης Ιακώβης (ΦΩΤΟ)

iakobi1

Ακριτοχώρι, Γιώργος Φερδής

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, στον μεγαλοπρεπή ναό του Τιμίου Προδρόμου που εγκαινιάστηκε την Κυριακή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στην Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Φιλίππων κ. Προκόπιος, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Βεροίας κ. Παντελεήμονας, Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Αβύδου κ. Κυρίλλος.

Σήμερα, μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το Ιερό Ησυχαστήριο εορτάζει τα ονομαστήρια της Ηγουμένης Γερόντισσας Ιακώβης και πλήθος κόσμου κατέκλησε την Μονή για να της ευχηθεί.

Λίγο πριν το τέλος ο κ. Μακάριος τέλεσε ιερό μνημόσυνο των Μακαριστών Ιακώβων Αρχιερέων.

Στο τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα για την εορτή, αλλά και για την ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου λέγοντας: « Η κληρονομιά αυτή του Αποστόλου Ιακώβου δια την καθόλου Εκκλησίαν υπήρξεν ασφαλώς, ως μαρτυρεί η ‘’αδιαψευστος λύρα του Πνεύματος’’, ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, καρπός προσευχών, νηστειών, αγρυπνιών και ασκήσεως».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι ο Μοναχισμός κατά ανθρώπινο δυνατό στηρίζει την εικόνα της πρώτης Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι: «Ουδέν σύστημα εξ όσων ανεδείχθησαν μέχρι σήμερον εις την ιστορίαν, ούτε η δημοκρατία, ούτε η ιδανική πολιτεία του Πλάτωνος, ούτε ο σοσιαλισμός, ούτε ο λαϊκισμός, επέτυχεν ή δύναται να επιτύχη την τελειότητα της μοναχικής πολιτείας».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εκπροσωπόντας το σύνολο των παρευρισκομένων Ιεραρχών λέγοντας με θερμά λόγια ευχές για την εορτάζουσα Ηγουμένη Ιακώβη και εγκάρδιες ευχαριστίες για την παρουσία αυτές τις ημέρες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία.

Μετά την απόλυση ο κ. Βαρθολομαίος μοίρασε εικονίτσες σε πλήθος μικρών παιδιών που παρευρέθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τον λαμπρό ναό.

iakobi2

iakobi3

iakobi4

iakobi5

iakobi6

 iakovi

 iakovi7

iakovi8

iakovi9

iakovi10

iakovi11

iakovi12

iakovi13

Εμφανίσεις: 95202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!