Σαλώνων Αντώνιος: ''Η Εκκλησία δεν έχει το θησαυροφυλάκιο του Σκρούτζ''

antonios-1

Επιμέλεια: Romfea.gr

Στην ιστοσελίδα Newsit μίλησε ο Διευθυντής της ΕΚΥΟ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο ΤV100 της Θεσσαλονίκης.

O Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: ''Εχουμε τέτοιο πρόβλημα που εάν δεν εξασφαλίσουμε χρήματα σύντομα,  μετά από δύο μήνες 300 υπάλληλοι της Eκκλησίας θα μείνουν απλήρωτοι και θα πρέπει να απολυθούν''.

''Από που θα βρούμε χρήματα όταν τα ακίνητα της Εκκλησίας είναι ξενοίκιαστα, όταν τα μισθώματα είναι απλήρωτα, για ποια μερίσματα στις τράπεζες μιλάμε όταν μας πήραν τις μετοχές και εξαφάνισαν την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας;", πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων μιλώντας για την κατάσταση τόνισε: "Ο κόσμος νομίζει ότι έχουμε το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ και κάθε πρωί κάνουμε βουτιές σε χρυσές λίρες. Δεν είναι έτσι. Να σας πω το πολύ απλό, ότι τα τελευταία 3 χρόνια είμαστε συνεχώς μέσα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, που σημαίνει πως και ότι αποθέματα είχαν μείνει σχεδόν τελειώνουν. Οταν τελείωσουν τα αποθέματα δε θα έχουμε να πληρώσουμε τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους".

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

"Εαν δεν βρεθούν πόροι" λέει ο Θεοφιλέστατος "είναι φυσικό να υπάρξουν προβλήματα στα συσσίτια. Εμείς χρηματοδοτούμε και την Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις για το φιλανθρωπικό τους έργο. Επί του παρόντος τα φέρνουμε ίσα βάρκα ίσα πανιά. Ελπίζουμε ο Θεός να δώσει να βοηθηθούμε, κάνουμε κάποιες προσπάθειες μέσω αξιοποιήσεων μέσα σε αυτη την κρίση που υπάρχει και θέλουμε να ελπίζουμε οτι θα τα καταφέρουμε να κρατηθούμε".

Εμφανίσεις: 75610
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!