Υποδοχή λειψάνων Αγ. Ιωάννη Μονεμβασιώτη στην Καλαμάτα

messinias

Με λαμπρότητα υποδέχτηκαν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του Μονεμβασιώτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη στην Καλαμάτα.

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Βουλκάνου και κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Μπινίσκου και με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Γ΄, μεταφέρθηκαν χτες το απόγευμα στον Ιερό Ναό για τριήμερο προσκύνημα με την ευκαιρία και της πανηγύρεως του Ναού.

Η υποδοχή έγινε στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αθηνών.

Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος και τα παρέδωσε στον Πρωτοσύγγελο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο.

Ακολούθησε με πομπή η μεταφορά τους στον Ιερό Ναό με κωδωνοκρουσίες, ψαλμωδίες και τους ήχους του τάλαντου.

Πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε, έρανε με ροδοπέταλα τα Ιερά Λείψανα, ακόμα και κατά την άφιξη της πομπής στο προαύλιο του Ναού, αλλά και κατά την είσοδό της στο Ναό όπου τοποθετήθηκαν στο μέσο του.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψουν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου.

messinia

messinia2

Εμφανίσεις: 58092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!