Έλληνες τίμησαν τον Ναύαρχο Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ

001

Ένα σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, στο Ρωσικό Πολεμικό Μεταγωγικό ''Novocherkassk'', με πρωτοβουλία της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Αλευράς από την περίφημη Σκήτη των Καυσοκαλυβίων στο Άγιον Όρος, προσκλήθηκε ως Πρόεδρος της "ΕΛΑΙΑΣ ΑΜΚΕ'' η οποία ασχολείται με την επανέκδοση των επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, να προσφέρουν μια εικόνα του Αγίου Θεοδώρου Ουζακώφ στον Κυβερνήτη του Μεταγωγικού κ. Βλαντιμίρ Μπόλσουν.

Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Θεόδωρος Ουζακώφ είναι προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ενώ η παράδοση της εικόνας έγινε παρουσία του πρώτου γραμματέα της Πρεσβείας κ. Αντών Ζάνιν.

Ο Αρχιμ. Γεώργιος μετά την παράδοση της εικόνας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο έργο της "ΕΛΑΙΑΣ" και τις ελληνορωσικές σχέσεις .
Επίσης έκανε αναφορά στις σχέση του Ιωάννη Καποδίστρια με τον Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ, και συγκεκριμένα στην προσφορά της Ρωσίας για την ανεξαρτησία της επτανήσου πολιτείας το 1799 - 1800.

Πρωταγωνιστής τότε υπήρξε ο Ναύαρχος Θεόδωρος Ουζακώφ, ο οποίος μετά 212 τιμήθηκε μ΄ αυτόν τον τρόπο από την ''ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ''.

013

Εμφανίσεις: 64458
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!