Γ’ Συνάντηση Ορθοδόξων Κανονικών Επισκόπων της Ν. Αμερικής

episkopoi

Γράφει η Romfea.gr

Συνήλθε από την 5ην έως την 7ην Νοεμβρίου τ.ε. στην Πόλη Καράκας της Βενεζουέλας η Γ’ συνάντηση της Συνέλευσης Ορθοδόξων Κανονικών Επισκόπων της Νότιας Αμερικής, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ. Αθηναγόρα.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν Ιεράρχες των έξι ορθοδόξων κανονικών δικαιοδοσιών στην Νότια Αμερικής (Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Ρουμανίας, Αυτοκέφαλη Εκκλησία Πολωνίας, πλην των ιεραρχών του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Οι εργασίες της Συνέλευσης έλαβαν χώρο στην έδρα της ελληνικής κοινότητας της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, όπου οι συνεδριάζοντες γεύθηκαν της αγάπης και του σεβασμού του ιερατικώς προϊσταμένου, του διοικητικού συμβουλίου, της νεολαίας και, γενικά, των μελών της κοινότητας.

Σε μια ατμόσφαιρα αγάπης, σεβασμού και συνεργασίας συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα, σύμφωνα με την υπό την Προεδρία προτεινόμενη ημερήσια διάταξη, και οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα.

Οι Συνέλευση όρισε η επόμενη συνάντηση να λάβει χώρα στην πόλη Curitiba της Βραζιλίας, κατόπιν ευγενής πρόσκλησης του Πανιερ. Αρχιεπισκόπου Ασπένδου κ. Ιερεμία. (Οικ. Πατρ.).

episkopo1

episkopo2

Εμφανίσεις: 72344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!