Διεθνές Συνέδριο στην ορεινή Καλαβρία

OsIoannisTheristis1Γράφει η Romfea.gr

Με τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Οσίου Ιωάννου του Θεριστή στο Bivongi της Ορεινής Καλαβρίας άρχισε σήμερα διεθνές συνέδριο μεγάλου ορθοδόξου ενδιαφέροντος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται από σήμερα έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Καλαβρία της Ν.Ιταλίας στη Μεγάλη Ελλάδα δηλαδή τα ήδη πολύ δημοφιλή στους Ακαδημαϊκούς και Θεολογικούς κύκλους ιδιαιτέρως της Ορθοδοξίας τα «COLLOQUI DIONISIANI 3».

Πρόκειται για υψηλού επιπέδου Πνευματικές-Θεολογικές-Ακαδημαϊκές Συνάξεις με την συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων ομιλητών που πραγματεύονται σημαντικά θέματα Ορθοδόξου ενδιαφέροντος.

Φέτος το συνέδριο είναι αφιερωμένο στις Οικουμενικές Συνόδους και η θεματολογία του συμβάλλει στον προβληματισμό των Ορθοδόξων ενόψει της μελούσης να διοργανωθεί Πανορθοδόξου Συνόδου.

Συμμετέχουν: από την Ελλάδα: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ, από την Ιταλία: Antonino Mantineo, Catanzaro, Vescovo Siluan Span, Roma, Paolo Ricca, Roma, Pino Silvestri, Catanzaro, M. Hamam, Sassari,  Francesco Zanchini, Teramo, Lorenzo Sinisi, Catanzaro, Enrico Morini, Bologna, Constantin Totolici, Modena, Arcivescovo Antonio Cantisani, Catanzaro, Octavian Schintee, Pordenone,  Giovanni Battista Varnier, Genova, Salvatore Berlingò Reggio Calabria, Salvatore Rapisarda, Catania, Giorgio Barone-Adesi, Catanzaro, Andrea Saguna, Alberto Sarra, Catanzaro, από τη Ρωσία: Vladimir Vasilik, San Pietroburgo, Vladislav Zypin, Mosca, από τη Λευκορωσία: S. Kalinin, Minsk, , από το Μαυροβούνιο: V. Dzomic, Cetinije, Irimie Marga, Sibiu, από τη Βουλγαρία: Ivan ivanov, Sofia, Diljan Nikolchev, Sofia, από το Ην. Βασίλειο: David Harte, Winchesterκαι  από τη Ρουμανία: Ioan Cozma, Alba Julia

Εκτός του μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, φέτος υπάρχουν δύο σημαντικά γεγονότα στα πλαίσια του Συνεδρίου: Τα εγκαίνια του Παρατηρητηρίου για την τήρηση των θρησκευτικών ελευθεριών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.

Το δεύτερο γεγονός είναι η έκκληση των Συνέδρων που μάλιστα θα γίνει δημόσια προς τις Αρχές των Σκοπίων για την άμεση απελευθέρωση από την φυλακή του διωκομένου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Εμφανίσεις: 81915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!