Νέος Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι

justinΟ Τζάστιν Γουέλμπι, επίσκοπος του Ντέραμ, φέρεται να είναι ο επόμενος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα αρχιεπίσκοπο Ρόουαν Ουίλιαμς.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα.

Οπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες, ο 56χρονος Γουέλμπι υπήρξε στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας και είχε φοιτήσει στο Ιτον, όπου φοίτησε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Εντυπωσιακή όσο και ταχύτατη υπήρξε η αναρρίχησή του στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1992, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε την επισκοπή του Ντέραμ.

Παρότι ο ίδιος δεν σχολίασε την είδηση περί ανάληψης της νέας θέσης του, η Daily Telegraph, επικαλούμενη καλώς πληροφορημένες πηγές, ανέφερε ότι αποδέχθηκε τα νέα καθήκοντά του στο πηδάλιο της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η Κριστίνα Ρις, μέλος της γενικής συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι ο Γουέλμπι είναι έξυπνος, συνετός, συνεργάσιμος, έτοιμος να διακινδυνεύσει για να επιτύχει τον στόχο του. Ταυτόχρονα είναι ένας θερμός και πνευματικός άνθρωπος.

Ωστόσο, έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και υπέρ της χειροτόνηση γυναικών.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος θα κερδίζει 74 χιλιάδες στερλίνες ετησίως, θα κατοικεί στα ανάκτορα Λάμπεθ και στα παλαιά ανάκτορα του Καντέρμπουρι, ενώ μπορεί να μείνει στη θέση αυτή έως ότου συνταξιοδοτηθεί στα 70 του ή έως ότου αποφασίσει να την εγκαταλείψει.

Εμφανίσεις: 43221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!