Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στα Χανιά

proik

Με περισσή λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στην πόλη των Χανίων στον ομώνυμο εκεί Ενοριακό, Ιδρυματικό και Προσκυνηματικό Ναό Του.

Ο Ναός αυτός είναι ο πρώτος ο οποίος ανηγέρθη προς τιμή του Αγίου και εθεμελιώθη από τον μακαριστό Γέροντα Αμφιλόχιο Μακρή.

Υπάρχει ιερό λείψανο του Αγίου το οποίο έχει κάνει πάμπολα θάυματα. Στο Ίδρυμα Του έχουν ευεργετηθεί και φιλοξενηθεί εκατοντάδες παιδιά!

Tο Ίδρυμα αυτό το εκράτησε η μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία μοναχή (κ. Μαρίκα Κουφάκη) .

Για το πανηγύρι έφεραν το αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης η οποία υπάρχει στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων.

Η εικόνα θα συνεχίσει να είναι στο Ναό για μια ολόκληρη εβδομάδα και ένα πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα θα δώσει στους πιστούς την ευκαρία να συμμετέχουν.

Για τον λόγο ότι ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι σε ανάρωση από ασθένεια  που πέρασε, την πανήγυρη ελάμπρυνε ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος παράλληλα με τη Θεία Λειτουργία εκήρυξε τον θείο λόγο με τρόπο φλογερό θεολογικό και επίκαιρο παίρνοντας αφορμή από την προσωπικοτητα και αγιότητα του Αγίου Νεκταρίου.

Ετελέσθη λειτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης και του ιερού λειψάνου του Αγίου εις τον συνοικισμό της ενορίας.

Μετά δε το πέρας αυτής ακολούθησε τράπεζα για τον κλήρο και τον λαό.

0hania11

2647

 

0han12

IMG 2492

IMG 2727

Εμφανίσεις: 63453
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!