Η μνήμη του Οσίου Λεοντίου στο Αίγιο γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια

leon

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κατά την 11η Δεκεμβρίου η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Λεοντίου ιδρυτού της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, Αιγιαλείας και προστάτου της πόλεως του Αιγίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή και από άλλες περιοχές τόσο της Κορινθίας, της Φωκίδος και του Λεκανοπεδίου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, ενώ την επομένη τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Σεραφείμ Δρίτσα, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγ. Βλασίου – Μεγάρων, προσκεκλημένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Πουλή.

Κατά την παραμονή και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τέθηκαν εις προσκύνησιν τα ευωδιάζοντα Ιερά Λείψανα του Οσίου Λεοντίου.

leon2leo3leo4
Εμφανίσεις: 38543
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!