Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Ι.Ν. Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων

DSC04

Με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια των Ιερών Παρεκκλησίων του Ιερού Ναού Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί  11 Νοεμβρίου 2012, ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Γαβριήλ,  όπου εν συνεχεία τέλεσε κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, τα θυρανοίξια των Ιερών Παρεκκλησίων επ’ονόματι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας με αφορμή την παραβολή του καλού Σαμαρείτου, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε  στο λησμονημένο στις μέρες μας ιερό καθήκον των Χριστιανών, την αγάπη δηλαδή και την αλληλεγγύη και τόνισε ότι ο Χριστιανός στο πρόσωπο του συνανθρώπου, υπερνικώντας τα διακριτικά στοιχεία της  φυλής, της γλώσσας και της θρησκείας, βλέπει το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού.

Κατόπιν εξέφρασε τον θαυμασμό του και τον έπαινο στους Ιερείς του Ναού, το Εκκλ.Συμβούλιο, στις κυρίες της Ενοριακής Φιλοπτώχου Επιτροπής και σε όλους τους αφανείς και εμφανείς συνεργάτες δια την υλική και πνευματική πρόοδο της Ενορίας.

Στην Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησαν με τον Επίσκοπο Διαυλείας, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου εκ του Ι.Ν.Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, ο Αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας εκ του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Γούλας εκ του Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Οικονόμος Αντώνιος Πασσάλης εκ του Ι.Ν.Αγίου Αντωνίου Βριλησσίων-Χαλανδρίου, ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Διάκονος του Θεοφιλεστάτου Αστέριος Αποστόλου και οι εκ του Ι.Ναού Πατέρες, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Γαζέτας και ο Οικονόμος Ιωάννης Τσαπαρίκος.

DSC02

Εμφανίσεις: 104986
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!