Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Πιτσβούργου - (Φώτο -Video)

ImageΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 01.42

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πιτσβούργου κ. Σάββα (Ζεμπίλλα).

Η ενθρόνιση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, παρουσία του Μητροπολίτη πρώην Πιτσβούργου Μαξίμου, του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ντιτρόιτ κ. Νικολάου, πλήθους Ιεραρχών και πιστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτης Σάββα, τόνισε ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μου ζήτησε να σας μεταφέρω τις πατρικές ευχές και προσευχές του, ώστε η διακονία σας να είναι πλήρης καρπών χάριτος».

«Αυτή είναι μια ευλογημένη ώρα και στιγμή, διότι υπάρχουν πάρα πολύ παράγοντες που τονίζουν αυτό το γεγονός. Πρώτον διαδέχεστε τον Μητροπολίτη Μάξιμο, έναν κληρικό περιωπής, έναν κληρικό ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα ποιμένος και διατήρησε ακέραια την παράδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου», πρόσθεσε ο κ. Δημήτριος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Έχετε την μεγάλη ευλογία να διαθέτεται πολλά προσόντα τα οποία είναι απαραίτητα σήμερα σε έναν ποιμένα, όπως αυτό του διαβάσματος, διότι διαβάζετε πάρα πολύ. Είναι ευλογία μεγάλη που έχετε αυτόν κλήρο και λαό του Πιτσβούργου.»

Ο κ. Σάββας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θεάρεστο έργο του προκατόχου του.

Παράλληλα υπεσχέθη ότι θα αναπτύξει μια ανθρώπινη προσωπική σχέση με όλες τις κοινότητες της επισκοπής του, τονίζοντας ότι «είμαι υπερήφανος που ακολουθώ τα βήματα, τον όντως εξαίρετων Ιεραρχών που υπηρέτησαν σ΄ αυτήν την Επαρχία».

«Αυτή την ημέρα ευχαριστώ την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, όχι μόνο για την υπέρμετρη τιμή που μου χάρισαν, αλλά για το απαράμιλλο παράδειγμά τους της αυταπαρνητικής διακονίας που εκτελούν ανά πάσα ώρα», υπογράμμισε ο κ. Σάββας.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Σάββας ανέφερε: «Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Η πατρική του αγάπη και η αμέτρητη καλοσύνη του, με έχουν εμπνεύσει και με έχουν στηρίξει από τότε που φοιτούσα στην Θεολογική Σχολή. Ότι προτερήματα έχω είναι αντανακλάσεις των χαρισμάτων του, ενώ εγώ είμαι υπεύθυνος για τις αδυναμίες μου».

Τέλος ο νέος Μητροπολίτης Πιτσβούργου, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, υπογράμμισε ότι πρέπει να πάμε κοντά στο λαό όπου και αν αυτοί είναι.

Δείτε την ομιλία του:

{youtube width="600" height="400"}j_RVfan460Y{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 49490
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!