Συνάντηση Υφ. Εξωτερικών Κ. Τσιάρα με Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ και του ΚΕΚ

tsiarasΜήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα απηύθυναν από την Αθήνα οι αντιπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Κώστα Τσιάρα.

Μια «χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση» με κύριο θέμα συζήτησης την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, καθώς «ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των αντιπροσώπων να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο κ. Τσιάρας.

Συγκεκριμένα τόνισε: Συναντηθήκαμε με τους Αντιπροσώπους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Ήταν μία χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα των Χριστιανών της Συρίας, δίνοντας τη διάσταση που πρέπει στο συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτιμώντας όλες τις παραμέτρους βοήθειας που οι Εκκλησίες μπορούν να προσφέρουν. Ταυτόχρονα, αναφερθήκαμε στις δυνατότητες ανθρωπιστικής βοήθειας στο συγκεκριμένο πληθυσμό, στη συγκεκριμένη περιοχή.''

''Επίσης, κύριο θέμα της συζήτησής μας ήταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των Αντιπροσώπων να μάθουν τί ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη οικονομική κρίση. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συνάντηση και να εκφράσω το μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο τη στήριξη σε αυτό, που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή να αναδείξει τις αρχές και τις αξίες της χριστιανικής πίστης, αλλά κυρίως να δώσει τις δυνατότητες στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες που το έχουν ανάγκη'', πρόσθεσε κλείνοντας.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, για να μάθουμε πώς η ελληνική Εκκλησία και ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει αυτή τη κρίση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών δρ Όλαφ Τβάιτ.

«Είμαστε εδώ για να πούμε με την παρουσία και τα λόγια μας ότι η ώρα της κρίσης είναι η ώρα της αλληλεγγύης. Είναι η ώρα για να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί και να μάθουμε από αυτή την κατάσταση, αλλά και πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις ανθρώπινες δυνάμεις, πνευματικές και ηθικές μαζί, για να βρούμε τον δρόμο να προχωρήσουμε μπροστά» προσέθεσε και κατέληξε:

«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, στον ελληνικό λαό και την ελληνική Εκκλησία, που είναι κοντά μας στις προσευχές μας».

Ενώ ο Μητροπολίτης Γαλλίας τόνισε: ''Εκ μέρους επίσης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και το Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Κυβέρνηση για αυτήν τη συνάντηση με τον κύριο Υφυπουργό και θα θέλαμε να πούμε το πόσο και εμείς σαν Εκκλησιαστικός Οργανισμός είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και να είμαστε πολλαπλασιαστές αυτού του μηνύματος που βλέπουμε στην Ελλάδα.''

''Ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε πράγματι να δείξουμε το πόσο συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν την προσπάθεια η οποία γίνεται στο ελληνικό κράτος σήμερα, το πόσο πραγματικά συμπονούμε και είμαστε κοντά όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και σε όλο το λαό, και το πόσο θέλουμε η Ελλάδα να βγει από αυτήν την κρίση, να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο και αυτό θα γίνει όταν όλοι, πραγματικά, δείξουν ότι θα αρχίσουν να σκέπτονται με έναν άλλο τρόπο. Η λέξη, την οποία χρησιμοποιούμε στην Εκκλησία και η οποία είναι η λέξη «μετάνοια», σημαίνει αλλαγή του τρόπου του σκέπτεσθαι, θα πρέπει να είναι ο βασικός άξονας στον οποίο θα πρέπει να στηριχθούμε. Πάντως εμείς, που ζούμε σε διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη, θέλουμε να σας πούμε ότι είμαστε κοντά σας και δείχνουμε με το δικό μας τρόπο, με τον ερχομό μας εδώ, το πόσο νιώθουμε ότι συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το θέμα, το οποίο δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο'', ανέφερε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 43790
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!