Ιερόσυλοι εισέβαλαν σε μοναστήρι στη Χίο

taxiarhis nenita

Τα περισσότερα από τα πολύτιμα τάματα και τα μεγάλης αξίας κειμήλια της μονής των Ταξιαρχών στα Νένητα της Χίου φαίνεται πως γλίτωσαν από την αθόρυβη εισβολή άγνωστων ιερόσυλων τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς οι δράστες ενδιαφέρονταν περισσότερο για μετρητά!

Σύμφωνα με τον ιερέα του  μοναστηριού, οι δράστες άρπαξαν 50 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας και πολύτιμο χρυσό σταυρό που βρισκόταν μέσα στο ιερό.

Δεν πρόλαβαν ή δεν θέλησαν, όμως, να πάρουν κάποια από τα πολλά κειμήλια και τις παμπάλαιες εικόνες μεγάλης αξίας, ίσως επειδή δεν γνώριζαν πού μπορούσαν να τα πουλήσουν!

Οι δύο καλόγριες που κατοικούν μόνιμα στο μοναστήρι κοιμόντουσαν στα κελιά τους και δεν πήραν είδηση τους εισβολείς που παραβίασαν με λοστό την πλαϊνή είσοδο.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί και αμέσως κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου, οι οποίοι ερεύνησαν όλους τους χώρους στους οποίους κινήθηκαν οι δράστες για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη.

Εμφανίσεις: 47529
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!