Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται μόνο για τα ταμεία τους»

anthimos

Θεσσαλονίκη, Γιώργος Φερδής

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή Βούλγαρη, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Η Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών ήταν γεμάτη από κόσμο, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο και από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

«Χαίρομαι που οι Εκκλησίες μας σε τέτοιους καιρούς είναι γεμάτες από πιστούς» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε για όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία, από την κρίση μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρόβλημα με την γειτονική χώρα των Σκοπίων μέχρι την σημερινή αντιμετώπιση της Κυβερνήσεως σε διάφορα θέματα.

«Ο πλούτος είναι ο δυνατός πειρασμός και η κύρια δύναμη που κινεί τα νήματα της ζωής μας σήμερα» τόνισε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Η γενική εντύπωση για τους αρχηγούς που προσπαθούν να ελέγξουν την Πατρίδα μας είναι κυρίως αρνητική.

Ο λόγος κατά τον κ. Άνθιμο είναι ότι: «Οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους αλλά για τα ταμεία τους και για την οικονομία τους».

Τέλος ο κ. Άνθιμος φανερά εξαγριωμένος από την συμπεριφορά των Ξένων προς την Ελλάδα είπε: «Η οικονομία θα ενισχυθεί μόνο όταν ενισχυθεί η πνευματικότητα μας».

Με πατρική αγάπη τελειώνοντας, έδωσε μεγάλο κουράγιο στον πιστό λαό, να έχουμε ψηλά το κεφάλι είπε συγκεκριμένα σε ότι και αν έρθει.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο και τους ιερείς της ενορίας για την φιλοξενία, για το λαμπρό έργο που γίνεται ενώ ευχήθηκε να υπάρχει πάντοτε αυτό που χρειάζεται, για την σωστή λειτουργία της ενορίας.

anthimos1

anthimos2

anthimos3

Εμφανίσεις: 67573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!