Η Σητεία τίμησε την προστάτιδα της Αγία Αικατερίνη (Video)

gyros siteias aponomiΣε κλίμα λαμπρού εορτασμού έγινε και φέτος η πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή της προστάτιδας της Σητείας Αγίας Αικατερίνης.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και από πολλούς ακόμα κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τελετάρχης ορίστηκε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της πόλης Πρωτ. Ιωάννης Καρχιμάκης, ενώ την πολυμελή εκκλησιαστική χορωδία διηύθυνε για άλλη μια φορά εξαιρετικά ο πρωτ. π. Νικόλαος Αλεξάκης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης τίμησε με Ιερά εικόνα την πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 και 200 μέτρα κ. Μαρία Μπελιμπασάκη για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και τον Διοικητής του 3ου ΚΕΠ Σμήναρχο κ. Κων/νος Φουσταλιεράκης για την κοινωνική προσφορά της μονάδας του, με την παροχή γιατρού αλλά και λοιπής υλικοτεχνικής υποδομής στην περιοχή Αρμένων, Χανδρά και Ζήρου, με το μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης στους δρόμους της πόλης συνοδευόμενη από τμήμα απόδοσης τιμών του 3ου ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας και την μπάντα του Δήμου Σητείας να αποδίδει το τροπάριο της Αγίας: "Την πανεύφημον νύμφην Χριστού υμνήσωμεν" υπό τους μελωδικούς ήχων των πνευστών οργάνων, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί.

Εκτός το Δήμαρχο Σητείας κ. Θεόδωρο Πατεράκη και τους αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου κ.Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γεν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης,ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κουρουπάκης, ο Διοικητής του 3ου ΚΕΠ Σμήναρχο κ. Κων/νος Φουσταλιεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Ν. Κοζυράκης, ο Διοικητής της Π. Ν. Βάσης Κυριαμανδίου Ανθυποπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γ. Αντωνάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Βουτηράκης, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Σητείας κ. Γιάννης Σφενδουράκης οι οποίοι μετά το τέλος της λιτανείας μετέβησαν στην καθιερωμένη επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της πόλης, όπου επισκέφθηκαν τη νέα πτέρυγα του μουσείου την αφιερωμένη στο παλαιό σχολείο.

Εν συνεχεία όλοι μετέβησαν στην πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ΣΕΓΑΣ, "Γύροι πόλεων- Μιχάλης Κιούσης" αφού βασικός οργανωτής ήταν και η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.


Εμφανίσεις: 78467
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!