Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους πολιούχους του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

0-kilkis

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με πάνδημη την συμμετοχή του λαού και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η πόλις του Κιλκίς εόρτασε με λαμπρότητα τους Πολιούχους ΠέντεκαιΔεκα Μάρτυρες, οι οποίοι μαρτύρησαν επί Ιουλιανού του Παραβάτου το 362 μ.Χ. στην Τιβεριούπολη (σημερινή Στρώμνιτσα των Σκοπίων).

Στο Κιλκίς μετέφεραν την τιμή τους οι πρόσφυγες Στρωμνιτσιώτες το 1913 όπου εγκαταστάθηκαν και αυτοί μετά την άδικη επιδίκαση της Στρώμνιτσας και της γύρω ελληνικότατης περιοχής στους Βούλαγρους.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλείτουργο στο οποίο προέστη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος με τους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου και του οικείου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ κάνοντας αναφορά στην προσφορά και θυσία των ανθρώπων προς τον Θεό και δημιουργό μας ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα καθώς συνέγραψε με αγάπη την νέα ακολουθία και τον παρακλητικό κανών των Αγίων Πέντεκαιδέκα Ιερομαρτυρών.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, στην οποία συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς, αντιπροσωπείες των Σχολείων με την ελληνική σημαία και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλεως, Πρόσκοποι και εθελοντές του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού, οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και τιμητικό άγημα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, των αρχόντων του νομού Κιλκίς και πλήθος πιστών.

Κατά την διάρκεια της Λιτανείας τελέστηκε δέηση και αρτοκλασία κατά την οποία κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

0-kilkis1

0-kilkis2

0-kilkis3

0-kilkis4

0-kilkis5

0-kilkis6

0-kilkis7

0-kilkis8

0-kilkis9

0-kilkis10

0-kilkis11

0-kilkis12

0-kilkis13

Εμφανίσεις: 100778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!