Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Δεν αρμόζει στους Έλληνες η απελπισία»

Ignatios 2 

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


 

Εύστοχος και καίριος ήταν στο μήνυμα που απεύθυνε στους Κιλκισιώτες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, ΠέντεκαιΔέκα Ιερομαρτύρων.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ο λαός του Κιλκίς έχει το προνόμιο να έχει όχι έναν, ούτε δύο αλλά Δεκαπέντε προστάτες Αγίους να τους προστατεύουν, οι οποίοι δεν δίστασαν να θυσιάσουν την ζωή τους για την πίστη τους στη μόνη ελπίδα, που είναι ο Ιησούς Χριστός.

«Διανύουμε μια κρίση όλοι μας και δεν χρειάζεται να το επαναλάβω για να γίνει γνωστό. Έχουμε χρέος όμως απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που χάνουν την ελπίδα τους. Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, δεν αρμόζει στους Έλληνες και τους ορθοδόξους η απελπισία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Ενώ συμπλήρωσε: «Οι Άγιοι Μάρτυρες που μαρτύρησαν δεχόμενοι την βία της εξουσίας δεν ανταπέδωσαν βία. Έτσι και εμείς, δεν πρέπει να σηκώνουμε τα χέρια ως γροθιές στα μαχαίρια αλλά ούτε και να τα κρεμάμε απελπισμένα».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Σήμερα στην πατρίδα μας, κάποιοι επαγγέλονται ότι μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα μας, δυστυχώς άλλη μια φορά με την βία».

«Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να φέρουν λύση με την βία, αλλά ίσα - ίσα τα προβλήματα έτσι πολλαπλασιάζονται. Διχάζουν τον λαό και οδηγούν ανθρώπους στην απελπισία», πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος στέλνοντας μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μας, μια ενότητα που διακυβέβευεται! Η κρίση όντως πολλές φορές φέρνει διχόνοια και η διχόνοια φέρνει διχασμό, όποιος όμως ξέρει ιστορία θα δει ότι την ώρα που ανασάναμε ήρθε ο διχασμός να διώξει κάθε δίκιο που θέλαμε να διεκδικήσουμε».

Εμφανίσεις: 71076
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!