Πολωνίας Σάββας: ''Για τους Χριστιανούς δεν υπάρχει κρίση'' (ΦΩΤΟ)

0-sabbas

Αιγάλεω, Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα,  Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ο Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο προσκύνημα της Αποστολικής Διακονίας στο Αιγάλεω.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββας, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Επίσης παρέστησαν ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα, Καθηγητές, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και πλήθος κόσμου.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου απευθυνόμενος προς τον Πολωνίας κ. Σάββα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "σήμερα αισθόμαναστε ιδιαίτερα ευλογημένοι και χαρούμενοι, διότι έχουμε εσάς ανάμεσά μας, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας".

"Είχα την ευλογία να βρεθώ με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο στην Πολωνία, και σήμερα εσείς βρίσκεστε εδώ στην καρδιά της Αποστολικής Διακονίας, σ' αυτό το Ιερό Προσκύνημα και στο Θεολογικό Οικοτροφείο", πρόσθεσε ο κ. Αγαθάγγελος.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: "Η παρουσία Σας, είναι ευλογία, είναι ελπίδα και παρηγοριά!"

"Είναι μια περίοδος κρίσεως όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής οικογένειας! Είναι μια κρίση για το μέλλον του κόσμου, γι' αυτό Μακαριώτατε από την καρδιά μας ζητάμε να ευλογήσετε τον λαό μας, που το έχει τόσο πολύ ανάγκη", σημείωσε κλείνοντας ο Επίσκοπος Φαναρίου.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας, ευχαρίστησε τον αδελφό Επίσκοπο Φαναρίου για τα καλά του λόγια, τονίζοντας ότι ο Μητροπολίτης Μελίτων μου έχει πει  για το μεγάλο έργο που επιτελείτε.

Επίσης ο κ. Σάββας αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, στην προσωπικότητα της και στα θαύματα που επιτελεί.

Αναφερόμενος στην κρίση ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε: "Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς δεν υπάρχει κρίση, για συγκρίνεται την ζωή της Αγίας Βαρβάρας με την δική μας ζωή σήμερα".

"Πρέπει να φοβόμαστε την πνευματική κρίση και όχι την οικονομική, διότι όταν είμαστε πλούσιοι στο πνεύμα καμία κρίση δεν μπορεί να μας επηρεάσει. Η Εκκλησία ζει εκτός κάθε εποχής, όταν είναι όλα καλά η δεν πάνε καλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι η πίστη μας προς τον Χριστό", πρόσθεσε ο κ. Σάββας.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Δαμιανάκη, στον οποίο προσέφερε ένα προσωπικό δώρο και τον ευχαρίστησε για την Αβραμιαία φιλοξενία στο ναό.

Να αναφερθεί ότι ο κ. Σάββας υπέγραψε στο Ευαγγέλιο του προσκυνήματος, ενώ στη συνέχεια ο Επίσκοπος Φαναρίου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν Του στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

polonias

0-polo

polonia1

polonias2

polonias3

polonias4

polonias5

polonias6

polonias7

DSCN5418

polonias8

polonias9

polonias10

polonias11

polonias12

polonias13

polonias14

polonias16

polonias17

polonias18

polonias19

polonias20

polonias21

Εμφανίσεις: 160226
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!