Ο Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος τίμησε Σύμβουλο της Ρωσικής Πρεσβείας

kyrillos maistrenko

Για την Romfea.gr , Kωστούλας Βασίλειος

Με την ανώτατη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλίωτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Σταυρό του Αγίου Σεραφείμ, τίμησε ο σεβ.Μητροπολίτης κ, Κύριλλος, τον Α' Σύμβουλο και εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ.Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, ο οποίος παρευρέθηκε στην πόλη της Καρδίτσας στα πλαίσια της εκδήλωσης του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Νομού Καρδίτσας με θέμα “Ιωάννης Καποδίστριας και Ελληνορωσική φιλία”.

Κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης  προς τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας, ο Μητροπολίτης κ.Κύριλλος ευχαρίστησε τον κ.Μαϊστρένκο για την παρουσία του και συμβολή του στην ανάδειξη και στήριξη πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την Ελληνορωσική φιλία μέσα από ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα.
 
Από την πλευρά του ο κ.Μαϊστρένκο  ευχαρίστησε τον κ.Κύριλλο για την μεγάλη τιμή και τόνισε ότι τον συγχαίρει για την στήριξη πρωτοβουλιών που οικοδομούν την Ελληνορωσική φιλία και που πηγάζουν μέσα από τη δύναμη και τη γνώση του λαού και δεσμεύθηκε για την προσπάθεια της Πρεσβείας, ώστε τέτοιες πρωτοβουλίες να αποδώσουν σύντομα καρπούς γιατί έχουν ουσία, δυναμική και προοπτική για πολύ μεγαλύτερα και θετικά αποτελέσματα για τις Ελληνορωσικές σχέσεις και είναι πολύ σημαντικό ότι το βαρυσήμαντο έργο της “Ελαίας” για την ανάδειξη του προτύπου του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, προβλήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας Ν.Καρδίτσας και την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Κλείνοντας ο κ.Μαϊστρένκο δεσμεύθηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα φτάσει στα κέντρα αποφάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιατί το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει ότι η δύναμη πάντα  προέρχεται από το λαό και παράλληλα η Εξωτερική πολιτική της Ρωσίας χαράσσεται με γνώμονα τις επιταγές της Ορθοδοξίας.

kyrillos maistrenko1

Εμφανίσεις: 74473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!